CoderDojo online

In plaats van in de bib komen we nu online samen via een platform waar we kunnen videobellen.
We vragen dat er bij iedereen een volwassene aanwezig is om het geheel een beetje te begeleiden.

Je krijgt een mail toegestuurd op het e-mailadres waarmee je je hebt ingeschreven waarmee je kan inloggen op het platform.
Je hoeft dus nergens een account aan te maken of een registratie te doen, de software werkt online.
Uiteraard heb je wel een toestel nodig met een camera en een microfoon. Bij voorkeur dus een laptop of een vaste computer die dit eventueel voorzien heeft.


Online sessie op 2 mei 2020
Op 2 mei 2020 organiseren we een online CoderDojo van 10u-12u, dus op hetzelfde moment dat de "normale" sessie zou doorgaan.

Je kan inschrijven voor code.org en verder werken waar je gebleven bent of voor het maken van een kleine webapp/miniwebsite (als vervanging van micro:bit wat nu helaas niet mogelijk is).

Lesmateriaal voor de miniwebsite: https://www.dropbox.com/sh/pruvem7dy19xjlt/AACfsd1EsFgCNM5Qw4QUg6KOa?dl=0 - Klik rechtsboven op "Downloaden" - "Direct downloaden"
Heb je nog interesse in websites? Dan kan je hier nog wat leuke info/oefeningen vinden:

Online sessie op 30 mei 2020
Op 30 mei 2020 organiseren we een online CoderDojo van 10u-12u, dus op hetzelfde moment dat de "normale" sessie zou doorgaan.

Je kan inschrijven voor code.org en verder werken waar je gebleven bent of werken met Applab van code.org om te leren hoe je een app maakt: https://code.org/educate/applab

Via de ontwikkelomgeving van Applab kan je zelf apps maken: https://studio.code.org/projects/applab/x8EaMOSMloDm6ZNGhh23q2CJomw-Tht6bp279fgUKJM/edit
Je krijgt van ons een login via e-mail zodat je hieraan kan werken.

Je volgt eerst de opleiding om te begrijpen hoe je een app moet maken: https://studio.code.org/s/applab-intro/stage/1/puzzle/1

Als je een project hebt gemaakt kan je dit delen door op de knop "Delen" linksboven te drukken.

Daarna krijg je een scherm waarom de link van je project staat, deze kan je bijvoorbeeld mailen of openen op je smartphone/tablet.

Je kan ook de QR-code rechts scannen via een app op je smartphone/tablet.
Comments