Info

De bib organiseert éénmaal per maand op zaterdag een CoderDojo voor kinderen van 7-18 jaar.

Wil je (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo iets voor jou!

Wat? CoderDojo is een workshop waarin kinderen op speelse wijze leren programmeren. Ze ontdekken hoe software in elkaar zit én hoe ze zelf één en ander kunnen mogelijk maken op de computer. 

Je kan bij ons aan de slag met code.org en micro:bit waarbij we code.org meestal aanraden aan de beginners. Heb je al wat meer ervaring en wil je aan de slag met elektronica? Dan is micro:bit zeker iets voor jou.

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Wie? Kinderen vanaf het 4de leerjaar kunnen deelnemen.

Wanneer? 1 zaterdagvoormiddag per maand. Elke sessie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur, er is een kleine pauze voorzien waarbij er een drankje wordt voorzien.

Het seizoen 2019-2020 gaat door op volgende data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die tijdig kenbaar worden gemaakt:
21/9, 19/10, 16/11, 14/12, 11/1, 8/2, 7/3, 4/4, 2/5, 30/5, 27/6

Waar? In de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via de website: https://www.coderdojobelgium.be/nl/praktisch/inschrijven

Let op, elke keer als je komt dien je jezelf in te schrijven zodat we een overzicht hebben wie er komt en zodat je correct verzekerd bent.

*Deelnemers brengen liefst zelf een laptop mee.Comments