Info

De bib organiseert éénmaal per maand op zaterdag een CoderDojo voor kinderen van 7-18 jaar.

Wil je (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo iets voor jou!

Wat? CoderDojo is een workshop waarin kinderen op speelse wijze leren programmeren. Ze ontdekken hoe software in elkaar zit én hoe ze zelf één en ander kunnen mogelijk maken op de computer.

Je kan bij ons aan de slag met code.org en micro:bit waarbij we code.org meestal aanraden aan de beginners. Heb je al wat meer ervaring en wil je aan de slag met elektronica? Dan is micro:bit zeker iets voor jou.

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Wie? Kinderen vanaf het 4de leerjaar kunnen deelnemen.

Wanneer? 1 zaterdagvoormiddag per maand. Elke sessie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur, er is een kleine pauze voorzien waarbij er een drankje wordt voorzien.

Het seizoen 2020-2021 gaat door op volgende data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die tijdig kenbaar worden gemaakt:

Voor 2020 liggen voorlopig deze data vast: 17/10, 14/11 en 12/12

Waar? In de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.

De leuke mix van deelnemers en coaches die onze CoderDojo zo tof maakt is door de huidige omstandigheden jammergenoeg erg ongunstig.
We hebben dan ook beslist voorlopig geen live sessies te laten doorgaan.
Hopelijk gaat het snel de goede kant uit en kunnen we binnenkort opnieuw een sessie organiseren.