Welkom bij CoderDojo Maaseik

Zin om (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten op een videospel, een website of een robot? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken?

Bij CoderDojo leer je alles over websites, games, apps en software door het zelf te doen. We verzamelen in clubs of Dojo’s en gaan samen aan het werk.
CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar. Een Club of Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. De vrijwilligers zijn de heldinnen en helden van onze clubleden en stimuleren hun fantasie en creativiteit in de wereld van eentjes en nulletjes.

De bib organiseert éénmaal per maand op zaterdag een CoderDojo voor kinderen van 7-18 jaar.

Wil je (zelf) leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten in een digitaal project? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan is CoderDojo iets voor jou!

Wat? CoderDojo is een workshop waarin kinderen op speelse wijze leren programmeren. Ze ontdekken hoe software in elkaar zit én hoe ze zelf één en ander kunnen mogelijk maken op de computer.

Je kan bij ons aan de slag met code.org en micro:bit.
Je kan beginnen met "20 hours of code" om kennis te maken met programmeren.
Wil je apps leren maken? Volg dan het traject van Code.org App Lab: https://code.org/educate/applab
Om games te leren maken kan je Code.org Game Lab volgen: https://code.org/educate/gamelab

Wil je aan de slag met elektronica? Dan is micro:bit zeker iets voor jou.
Verder werken we ook met Raspberry Pi en Raspberry Pi Pico waarmee je je eigen projecten kan uitwerken.

Heb je ook hier alles afgewerkt uit ons ruime aanbod dan kan je beginnen met elektronica en domotica via Raspberry Pi en bijhorende componenten.
Je kan dit combineren met de toestellen van het Fablib zodat je  bijvoorbeeld behuizingen kan ontwerpen en 3D-printen of uitlaseren.

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Wie? Kinderen vanaf het 4de leerjaar kunnen deelnemen.

Wanneer? 1 zaterdagvoormiddag per maand. Elke sessie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur, er is een kleine pauze voorzien waarbij er een drankje wordt voorzien.

De data voor seizoen 2022 - 2023

17/9
15/10
12/11
10/12
7/1
4/2
4/3
1/4
29/4
27/5
24/6

Hoe inschrijven? Surf naar https://www.coderdojobelgium.be/nl/praktisch/inschrijven en kies voor "Maaseik" om je in te schrijven.
Inschrijven is verplicht, alleen zo kunnen we een plaats garanderen .
Je kan op deze manier ook een computer reserveren als je deze zelf niet hebt, maar het beschikbaar aantal is beperkt.

Waar? In de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.